torsdag 15 april 2010

Kakeldjungel ?!!?!?

Så var vi hemma efter vår kakeljakt =) Tycker det gick riktigt bra, direkt när vi kom in i butiken blev det, det där SKA vi ha =) Det var klinker till stora badrummet, en platta i brunt 20x20, som blir kalasbra till möbeln i valnöt. Och till den en snygg vit matt kakelplatta 20x40 och så ett par bruna stråk på väggen, det ena bakom toaletten och det andra i duschen (se bild nedan).

Till lilla badrummet blir det en mindre vit platta på väggen och en mindre mörkgrå på golvet. Samma mörkgrå kommer vi ha i tvättstugan i storlek 20x20.

Till entrén och runt kaminen blir det en svart/grå klinker 30x30 till entrén och 10x10 till kaminen.

Till köket var det jättesvårt, är det fler som haft problem med att välja till köket? Vi har tagit med oss några prover hem. Så efter kakelbesöket åkte vi till vår vitvaruaffär för att kolla hur kaklet gör sig till vår stenskiva, kökslucka och fläktkåpa. Tror nog att vi fått med oss en platta hem som kan funka. Vi hade även med oss prov till stenväggen bakom kaminen så vi kunde testa och se vilken som var snyggast. Det sa klick direkt, så där har vi hittat rätt =)

Imorgon ska vi till kakelbutiken igen och kolla in kökskakel och bestämma vilken färg på fog vi ska ha. Det orkade vi inte ta beslut om idag, för det var så mycket intryck med alla kakel/klinker färger. Vi fick kanonbra hjälp i kakelbutiken och hon kom med bra förslag och "att tänka" inför de olika valen. Vi känner oss nöjda så här långt.

Imorgon är det fredag och då blir det en tur till huset och träffa snickarna, ska bli spännande och se hur långt de har kommit =)


Så här blir det i stora badrummet, fast med liggande vita plattor


Närbild på klinkerplattan - "kärlek vid första ögonkastet"

2 kommentarer:

Annelie sa...

Det kommer bli super!! ja våra problem med kakel till köket vet du ju redan, att det ska vara så svårt. Handdukstorkarna ni har tittat på var jättefina båda två. Tittade också på dem när vi först hade tänkt oss ha handdukstorkare men nu blir det vanliga hängare istället.

kram kram

Beckis och Em sa...

Vi tror och hoppas att det blir super =) Ikväll har jag tittat på bloggar och googlebilder för att kolla kökskakel, så nu tror jag att vi har en mer klar bild hur vi vill ha det. Så imorgon hoppas jag med ny infallsvinkel att vi hittar det vi söker =)

Såg att du var inne på större kakelplattor, det är snyggt. Var hittade du bilderna på visningshuset?

Jag kollade på Eksjöhus hemsida och ser att de ska visning på Trend Valm här i Karlskrona, tror att det är det huset Perlan har i sin blogg. Tyvärr är inte Lennart hemma då visningen är, så jag får ta med mig någon annan och gå och kolla =)

kram kram