lördag 20 mars 2010

Fixardag

Igår spanade vi tapeter i katalogerna som fick följa med hem, en av dem hittade vi inget i, så den var vi och bytte i dag och tog två nya med oss hem.

Idag har vi varit på tomten och sågat ner tre träd, ett på framsidan och två på baksidan. Det på framsidan var ett äppelträd, som vi trodde att i skulle kunna ha kvar. Men det stod ivägen för gången fram till entrén.

Efter att vi hade fixat på tomten, åkte vi hem till mamma och pappa för att tvätta och fixa Bettan. Det gick inte och få bilen helt ren efter vinterns väglag. Vi får ta en omgång nästa helg oxå, sen på måndagen ska bilen lämnas in för att få bucklor och repor fixade.

Vi åkte ut till Skillingenäs för att spana in hus för att få inspiration. Vi stannade till hos kompisarna D & L för att prata och blev bjudna på fika, trevligt =) De har själva byggt hus för tre år sen, så de hade en hel del bra tips, sånt är bra. Som ny i byggarbranschen så suger man åt sig alla tips och trix som en svamp.

Vi åkte även en sväng till Bastasjö, som är det senaste nybyggda området här och kollade inspiration till färg på hus. Det lutar åt ett grått eller nougatfärg, får se vad vi väljer tillslut.

Ikväll har vi tittat igenom de nya och gamla tapetkatalogerna för att hitta de rätta tapeterna, och vi  är nästan klara. Till några rum har vi ett par alternativ, det enda rum som vi inte har hittat något alternativ till är sovrummet. Den tapet vi är helt säkra på, är den till vardagsrummet, den hade vi i lägenheten vi sålde och är supersnygg, ECO Louts 4458.

Ikväll blir det lördagsmys med god middag och ett glas rött. Köpte lite gott påsgodis igår, så det ska smakas.


Lennart med motorsågen


Före - äppelträd


Efter - Inget äppelträd


Påskgodis, skål från Mairo

4 kommentarer:

annelie sa...

jag är imponerad av att ni lyckats välja tapeter så snabbt, vi velade fram och tillbaka hur länge som helst :)! De har ju kommit jättelångt med huset, kul att se! kram annelie

Sandra | Inspirera Mera sa...

Äsch vad synd att äppelträdet inte kunde vara kvar. Vad spännande det är att få följa ert husbygge!

Beckis och Em sa...

Annelie: Ja det gick snabbt, men vi har vanan inne och vår tapetaffär är så duktig på att lyssna av vad man söker. Vi har renoverat ett par lägenheter så vi vet vilken typ av tapeter vi vill ha. Annars hade det nog tagit längre tid, sen har vi så lika smak, så vi behöver inte kompromissa =)

Det går frammåt med huset både hos oss och hos er. Måste va kul att själv få va med och fixa och se varje framsteg på nära håll som ni får göra.

Hoppas att ni får en fortsatt trevlig helg
kram kram

Beckis och Em sa...

Sandra: Ja det var synd att vi inte kunde behålla äppelträdet, men vi får plantera ett nytt på ett bättre ställe. Kul att du tycker det är spännade. Vi tycker det är spännande oxå ;)