söndag 20 september 2009

Söndagkväll

Ja då var ännu en helg slut, kroppsarbete har det blivit hela helgen. Det går undan, två tredjedelar av tomten är nu klart. Tyvärr är det för torrt i marken, så vi har inte kunna elda, som vi gjorde förra helgen. Så vi har nu ett stort "berg" att elda, när det regnat och blivit blötare i marken.


Igår gick vår nya motorsåg sönder =/ och då har vi inte köpt en billig. Det var en skruv som man spänner kedjan med, som gav upp bara så där. Men Lennart och pappa var tillbaka där vi köpte den och fick byta till en annan =) De köpte med sig två stålräfsor, vi har räfsat ihop en massa sly och slånbärsris med.



Vartefter vi röjt tomten, har vi hittat en massa skräp, som man bara slängt i naturen, sånt är så trist. Här är några exempel på vad vi hittat, bilbatteri, soppåse med plastgrejer, soppåse med pappkartoger, spritflaskor, ölburkar av olika märken, puckoflaska, kittel, blomkruka, mugg med texten "farmor". Har säkert glömt något, jo en massa hundbajspåsar, då måste vi ställa oss frågan, varför tar man med sig en hundbajspåse, när man ska rasta hunden, om man ändå tänker slänga den i naturen? Är det då inte bättre och låta hunden bajsa i det gröna och låta det försvinna av sig själv..... Har tagit en bild med några av våra "fynd".


Både denna och förra helgen har vi träffat våra grannar som kommit för att hälsa och kolla in röjningsarbete. Mycket trevligt och få träffa sin blivande grannar, även om de flesta bara är sommarstugeägare. Kul när man få så många positiva kommentarer att det ska bli permanentboende och att de får ljusare på sina tomter nu när vi röjer.


Fortsättning följer nästa helg, då röjer vi igen =) Grävartips emottages tacksamt, har fått ett par tips, men tar gärna fler =)

























Inga kommentarer: