tisdag 6 september 2016

Nytt tak 2016 - del 1

Så fick vi äntligen samtal från firman ska fixa nya pannor till vårt tak. De frågade om de kunde börja omgående, eller om vi hade några festligheter eller liknande inplanerade eftersom de skulle bygga ställningar runt hela huset och garaget. Nej vi hade inget inplanerat så de fick gärna börja så fort som möjligt. Tidsåtgång att göra arbetet var beräknat till 2-3 veckor. De skulle återkomma inom en dag eller två när de fått klart vilken dag pannorna skulle levereras. Det gick en, två, tre dagar, hörde inget, det gick en vecka, två veckor, hörde inget. Men eftersom vi hade semester så brydde vi oss inte så mycket. Utan vi resonerade att de meddelar oss när det är dags.
Efter två veckor så kom ett sms en tisdagsmorgon att nu var ställningsarbetarna på väg?!?!? jaha, ingen förvarning utan nu är de på väg, mer eller mindre panik här hemma, allt som behöver flyttas runt huset för att kunna får upp ställningarna. Vi tänkte att de är nog här inom en timma eller två, så vi skyndade oss att plocka undan så gott det gick med virkeshög, växter, trädgårdsmöbler osv. Timmarna gick och det blev eftermiddag och ingen kom, skickade sms och undrade om det var idag de skulle komma?! Kl 16 kom de och höll på hela kvällen?! Jätteskoj med småbarn som ska sova och ett härligt bankande. Men vad skulle vi göra?! Dagen därpå skulle arbetet med taket påbörjas fick vi reda på, men sen ändrades det och skulle bli först veckan efter för lyftet av pannorna kunde inte göras förrän då?! vad vet vi, vet inte vad som är sanning eller inte?!...... suck. Mörkt och trist blev det inne i huset med alla ställningar och ett trädäck som inte gick att nyttja, men vi skulle ju äntligen få våra nya pannor, så ett par veckor kunde vi stå ut med detta.
 
 
 

2 kommentarer:

Cicci sa...

Åh vad härligt att ni äntligen fått igenom takbyte!! Så dryg process, jobbigt när det blir så utdraget! Hoppas nu allt löser sig! <3

Beckis och Em sa...

Tack Cicci, det kommer fler inlägg de närmaste dagarna.