måndag 26 september 2011

Häck

Ja nu har vi påbörjat nästa projekt, att plantera häck mellan oss och grannen och vår framsida. Första steget i häckprocessen är att ta ner två enar, vilket vi gjort i helgen. Vad ljust och luftigt det blev när de togs ner. Nästa steg är att invänta grävaren som kommer i slutet på veckan. Häckplantorna skulle komma i början på oktober, så det är snart.4 kommentarer:

Sara sa...

Jag blir så glad varje gång du uppdaterar!

Jag skulle jättegärna se fler bilder inifrån huset! Vi har i stort sett bestämt oss för ett trendhus, men har inte bestämt hur vi ska ha kök och så vidare. Har inte varit inne i ett sånt hus än, men hoppas få gå på visning så småningom :)

Hare så bra! Sara

Zuzza sa...

Har kikat in hos er många gånger och jag måste säga att ni har fått det toppenfint!

Blev nyfiken på vad ni har valt för häck?
Vi är mitt i bygget - inflyttning vid jul. Har börjat fundera på vilken sorts häck vi ska ha - inte helt lätt!

Hälsningar Zuzza

Beckis och Em sa...

Hej

Kul att du gillar bloggen och att ni funderar på ett Trend Hus. Förhoppningsvis finns det något Trend i närheten av där ni bor, så ni kan kolla på det i verkligheten. Det var så vi bestämde oss =)

Om du inte redan har bläddrat i kategorierna om huset, så hittar du många bilder inifrån huset där.

Ha det bäst //Emmelie

Beckis och Em sa...

Hej Zuzza

Tack =)

Det är spännande att bygga hus, många beslut och tankar och funderingar.

Att välja häck är inte lätt, det är en hel djungel. Vi har åkt runt och kikat för att bilda oss en uppfattning vad vi vill ha.

Till vår framsida har vi valt thuja smaragd. Att vi valde just den sortens häck beror på att den är grön, blir tät och är lättskött. Sen så passar den till huset =)

Mellan oss och grannen, har vi fått kompromissa, vi har två helt olika stilar på våra hus. Sen är det olika växförhållande mellan vår framsida och sidan mot grannen. Så vi har valt en Klasespirea häck, den är tålig, lättskött och får fina lila/rosa blommor =)

Lycka till med husbygge och framtida häck =)

//Emmelie