söndag 20 februari 2011

Utedag

Idag har vi varit ute nästan hela dagen. Det har varit härligt väder med mestadels sol, men även lite mulet emmellanåt. Vi har varit ute och fixat med veden, kört vedklyven, vi hann inte bli klara i höstats innan allt hände med Tindra. Vi har fortfarande lite kvar, men sen är det klart och vi kommer ha ved för mååånga år framöver =) Ikväll sprackar en härlig brasa i kaminen. Älskar verkligen vårt hus och så mysigt som vi fått till det här hemma.

7 kommentarer:

Tina sa...

Måste fråga en sak som inte har med detta inlägg att göra. Ni har ju nätverk i hela huset? Hur har ni gjort med TV, har ni TV genom datorn med eller har ni ett vanligt TV-nät i huset med? Och använder typ parabol?
Eller hur har ni gjort och om ni vill svara, vad betalade ni för ert närverk och vad innehöll nätverket?
Kram från Tina & Martin

Beckis och Em sa...

Hej, vi har nätverk i hela huset och det kostade ca 11 000:- i priset ingick uttag och kablar i väggen och ett nätverksskåp. Själva routern/hubben köpte vi själva i efterhand och kopplade in ca 500:-. Vi har vanlig tv-antenn på vinden och kör Boxer. Tänk på att själva kabeln fram till tv-uttagen inte ingår utan det får man betala extra för. Vi har nätverksuttag och tv-uttag brevid varandra i varje rum.

Tina sa...

Tack för det snabba svaret. Kopplade alektrikern in TV kablarna och TV uttagen med, eller hade ni någon TV-kille för det? Vad kostade det extra, det var väl utöver de 11000?

Beckis och Em sa...

Det var elektrikern som fixade. Tv-uttagen och rören ingick i själva huset, så det var bara kabeln och arbetstiden som blev extra, tror det landade på ca 2000:-

Tina sa...

Tack, tack, kör Ni ADSL? Hur många TV uttag resp datauttag har ni i huset?

Beckis och Em sa...

Vassego, bara roligt att kunna hjälpa till, det är inte lätt med allt man ska tänka på när man bygger nytt. Vi har ADSL via Bredbandsbolaget och funkar bättre här på ön än i stan. Kan iofs bero på gamla ledningar i huset i stan. Vi har tv-uttag i alla sovrum, allrum, vardagsrum och köket. Vi valde att ha nätverksuttag på samma ställen förutom i köket, det tyckte vi va onödigt.

Tina sa...

Tusen tack!
Bra att Ni byggt innan. Hoppas det är bra med er och att Ni hunnit bearbeta allt med Tindra lite grann i alla fall.
Kommer säkert snart fler el frågor av mig. Är det ok att skriva dem här eller ska jag mejla dig?