torsdag 23 december 2010

En tidig julklapp

Njae kanske inte riktigt, men nästan. Vi backar bandet lite, ska försöka göra den lååånga historian kort. Det hela började med att vi fick ett brev, läs mer om det här. Det var en överklagan på vårt bygglov som vi fått i november 2009 och detta pga att kommunen inte låtit våra grannar yttra sig innan bygglovet klubbades igenom + en massa annat trams om husfärg, husets placering m.m. Strax innan vi flyttade in (juli 2010) fick vi reda på att vårt bygglov upphävts av Länsstyrelsen och att Kommunen skulle göra om bygglovsprocessen pga missen med yttrandet.

Kommunen gjorde om bygglovssvängen i augusti/september. Svarstiden gick ut i början av september och de som överklagat innan hade givetvis lämnat ett lååååångt yttrande, likt den som de tidigare skickat in. Men vi fick besked via telefon, läs mer om det här, av Kommunen att vi skulle få bygglov och att deras yttrande inte ändrade något. Veckan därpå skulle de ta upp ärendet och klubba igenom det, sa Kommunen. En vecka gick, två veckor gick, veckorna rullade på, inget bygglov hem i brevlådan. Vi har under hela hösten ringt med jämna mellanrum för att höra när får vi det skriftligt. Svaret har varit, det är på gång, ärendet är hos annan handläggare osv osv osv osv. Gaaaahhh, sen hände allt med Tindra och vi orkade inte ringa och kolla något mer. MEN, för två veckor sen kom brevet (som var adresserat till vår gamla adress, by the way). Snabba handläggningstider på Kommunen måste jag säga ;) *ironi*

Ja så mer än ett år senare sen vi fick vårt första bygglov, så har vi fått ett nytt. JIPPIII!!!

Kan tillägga, att VI har inte gjort något fel i hela den här svängen. Det är Kommunen som gjort fel,  vi har följt alla riktlinjer enligt konstens alla regler och förutsätter att Kommunen gjort detsamma. Men tyvärr hade de inte gjort det och då blir det såna här tråkigheter.

Lika bra och säga att fortsättning följer, för man kan aldrig vara säker på att sista ordet är sagt från de som överklagat (sommarstugegrannar som dessutom inte är från ön). Tråkigt men sant, men vi hoppas att de lägger ner processen "göra livet surt" för familjen Beckholmen/Sandberg.

1 kommentar:

MammaLena sa...

Intressant men tråkig läsning. Det är inte först gången kommunen gör fel. Vi har en dispyt med våra grannar pga dels så gjorde kommunen fel och sedan gjorde även de som byggde åt grannen fel.
Jag hoppas verkligen att det löser sig till det bästa. Det är okej att saker blir fel. Det är det som händer sedan som är det viktiga.
Lycka till.